ELAN Zuidoost Friesland

Gratis bomen voor boeren!

Woensdag 16 november 2022

Gratis bomen voor boeren!

De campagne Meer Bomen Nu heeft de afgelopen twee jaar 890.000 bomen en struiken gratis weggegeven. De meeste van deze bomen en struiken kwamen terecht bij boeren en startende voedselbossen. Ook nu is er weer een campagne van start gegaan met een nieuw winter-plantseizoen. Ruim 5.000 vrijwilligers trekken onder leiding van boswachters en groenbeheerders de natuur in om zaailingen te verzamelen van bomen en struiken die te dicht op elkaar staan, te dicht op het pad of een plek waar ze ongewenst zijn. 

Deze jonge zaailingen van 50-200 cm hoog worden via Bomenhubs verdeeld aan iedereen die ze maar wil planten. Het gaat voornamelijk om inheemse soorten waarmee boeren prima heggen en voederhagen kunnen aanleggen en zo de bodem en biodiversiteit verbeteren.

Heb je ook interesse in gratis bomen of struiken? Maak dan een plantprofiel aan in de Bomenplanner van Meer Bomen Nu. Meer weten? Op 23 november is een webinar speciaal voor boeren over de campagne en hoe je ook vrijwilligers kunt regelen via de Bomenplanner om je te helpen met planten. 

Via deze site kunt u melden dat u belangstelling heeft: ik wil bomen - MeerBomenNu