ELAN Zuidoost Friesland

Bestel informatiebord bij bloemenblok

Donderdag 22 juni 2023

Bestel informatiebord bij bloemenblok

Als ELAN zetten we ons al sinds 2020 in voor meer biodiversiteit in het landschap door het zaaien van inheemse bloemen. Dat doen onze deelnemers, maar ook stellen we inheems bloemenzaad beschikbaar voor de inwoners van Zuidoost-Friesland. Vanaf dit jaar is het zaaien van inheemse bloemen mogelijk onder het ANLb pakket 'Bloemenblok'. 

We merken dat de bloemen niet alleen geliefd zijn bij de insecten, maar ook passanten genieten er volop van. Om deze geïnteresseerde mensen te informeren over het hoe en waarom van deze prachtige bloemenlinten zijn er informatieborden in ontwikkeling. Heeft u het pakket 'bloemenblok' bij ons afgesloten en bevindt het perceel zich langs een openbare weg, wandelpad of fietspad en wilt u passanten informeren? Vraag dan een informatiebord aan. 

Zaaien in Zuidoost
We hebben bewust gekozen voor de titel 'Zaaien in Zuidoost' op het bord in plaats van de pakketnaam 'Bloemenblok'. De term 'Zaaien in Zuidoost' gebruiken we al sinds 2020 en zorgt voor herkenning bij particulieren die dit ook op hun zakjes inheems zaad zien staan. Door zowel bij de agrarische deelnemers als bij de particulieren dezelfde titel te gebruiken, willen we benadrukken dat we ons samen inzetten voor de biodiversiteit.

Praktische informatie
De informatieborden worden geleverd met een vierkante houten paal waarop het bord wordt bevestigd. Bestellen kan door een mail te sturen naar hanneke@elan-zofriesland.nl